dilluns, 21 de març del 2011

Entrevista a América de 1r E



  • Quants d'anys tens i quin curs fas?

- Tenc tretze anys i faig primer d’ ESO.

  • On vas néixer i quants de germans tens?

- Vaig néixer a Puno (Perú) i tinc un germà que es diu Àngel.

  • Ens podries explicar breument quant de temps fa que vius a Ciutadella?

- Ja fa gairebé dos anys que visc aquí a Ciutadella.

  • Per quin motiu vas venir a viure-hi?

- Per Reagrupament Familiar i un motiu personal i familiar, una etapa un poc difícil en la meva vida.

  • Participes en el programa “Acompanya'm de voluntariat lingüístic de l’ institut?

- Sí, clar que sí. Na Joana és la meva parella lingüística.

  • Quina llengua parles habitualment?

- Castellà.

  • Quines diferències trobes amb la manera d'ensenyar del Perú i d'Espanya?

- Molt diferents, la veritat; allà me han ensenyant més coses que aquí i dels temes que fem, alguns ja els he fet i me resulta més fàcil fer-ho.

  • A quina zona de Ciutadella vius?

- Pel centre de Ciutadella i m'agrada molt.

  • Des de quan no visites Perú?

- Ja fa dos anys.

  • Què és el que t'ha agradat més del que has visitat de Menorca?

- M’han agradat les seves platges, són boniques.

  • Quin menjar t'agrada més del Perú i quin de Menorca?

- Del Perú m’agrada el Ceviche i de postres un Formatge Gelat

I de Menorca la ensaïmada de Sant Joan i si és de xocolata millor.

  • A què dediques el teu temps lliure?

- A vegades a dibuixar,a pintar, a cantar, a vegades composar música, practicar rimes, jugar amb el meu germà o amb la meva mare o descansar. Vaig a l'Escola de Música per aprendre a tocar el violoncel.


Què t'agradaria estudiar quan acabis l'ESO?

- Odontologia, Pediatria, Veterinari, estudiar per ser Professora, o dissenyadora d’interiors.

    • Per acabar ens agradaria que ens diguessis algun desig, un somni...


- El millor somni que tinc es ser la millor cantant de pop del món.

Presentació Luís




Hola! Som en Luis i tenc 13 anys .M'agrada jugar a tennis i estar fort fent peses . El meus colors preferits són el vermell ,blau, blanc i negre . Fa quatre mesos que vaig arribar i m'agrada tot i els companys són guais i divertits .M'agraden les persones divertides i somrients, i les persones que porten ulleres perquè les fa intel ligents.




Presentació de Lilybel


Hola! Sóc Lilybel, tinc 17 anys i vaig néixer a la República Dominicana. Fa 2 mesos que vaig arribar a Menorca, però ja havia viscut a Madrid 6 anys.Al principi d'arribar a Menorca em sentia rara i molt trista pels amics que havia deixat a Madrid. Ara m'estic acostumant al canvi i la veritat és que m'agrada, el que més m'agrada de Menorca és el clima i la tranquil·litat. M'agrada escoltar música, ballar i el cinema. També m'encanta el teatre i sortir amb amigues



Trobada dels alumnes de Palic dia 11 de març de 2011


Divendres dia 11 de març ens vam trobar els alumnes de l'IES Biel Marti de Ferreries, els de l'IES Josep M Quadrado i els de l'IES M Àngels Cardona.
Al Quadrado ens esperaven amb un missatge de BENVINGUTS i una taula plena de menjar fet pels alumnes amb l'ajuda de la professora Roser. Ens vam presentar i vam berenar junts. Tots vam practicar el català i ens vam passejar pel pati mentre tots els alumnes feien el descans.
Ens vam acomiadar molt contents i agraïts i acordarem que a la pròxima trobada ens reuniríem els alumnes de Palic de tota Menorca amb les corresponents parelles lingüístiques.







dimecres, 2 de març del 2011

Trobada a l'IES Josep M Quadrado de Ciutadella


El passat dimecres, dia 23 de febrer , ens vam fer una foto per penjar al bloc per presentar-nos. Hi faltava en Samba que estava malalt i na Lilybel.

A l'esquerra surt n'Amèrica que fa 1r d'ESO, té 13 anys i és del Perú. Toca el violoncel i li agrada molt pintar còmics. Al seu costat hi ha en Luís que fa quatre mesos que va arribar d'Equador i fa 2n d'ESO. Té 13 anys i li agrada molt mirar pel·lícules i jugar a tennis. A continuació apareix na Hayat que fa 3r. d'ESO i fa tres anys que va arribar del Marroc. Té 16 anys , li agrada molt la cuina i fa tatuatges amb henna molt originals. I al seu costat hi ha en Max que cursa 1r d'ESO i fa dos anys que va arribar a Ciutadella d'Alemanya. Té 13 anys i li agrada escriure històries de ciència ficció, nedar a l'estiu i jugar amb la play 2.

En Samba té 17 anys i és de Gàmbia, fa 3r d'ESO. Li agrada molt el futbol i passejar-se amb la velo. I na Lilybel fa dos mesos que va arribar de Madrid però ella és de la República Dominicana. Cursa 4t d'ESO. Li agrada molt fer teatre, escoltar música i ballar.

Ens fa molta d'il·lusió que ens puguem conèixer dia 11 de març tots els alumnes de Palic de l'IES Biel Martí de Ferreries i els de l'IES Josep M Quadrado.